Recidivista kradl i přesto, že měl být ve vězení

24.11.2022 11:34

KROMĚŘÍŽSKO - V předešlých dnech zahájil vyšetřovatel trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z Kroměřížska a to pro trestné činy krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Několikrát soudně trestaný muž je v současné době ve vazební věznici.
„Od července do poloviny října letošního roku kradl, kde mohl. Navštěvoval prodejny s drogérií, potravinami, věcmi pro kutily, a to jak v okrese Kroměříž, tak  Přerov. Ve dvou obchodech se tamnímu pracovníkovi ostrahy podařilo tohoto zloděje zastavit, ale poté, co měl ukázat tašku či batoh, nechal je na místě a z prodejen utekl. Na seznamu kradených věcí byla i dvě jízdní kola od škol na Kroměřížsku. Škoda, kterou krádežemi způsobil, se vyšplhala na téměř 40 tisíc korun,“ uvedla Barbora Balášová, policejní mluvčí. 
Racidivista se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl za předešlou majetkovou trestnou činnost odsouzen k trestu obecně prospěšných prací. Celkem si měl odpracovat dvě stě sedmdesát hodin. Neučinil tak.
„V únoru letošního roku odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně na šest měsíců. I když si výzvu k nástupu osobně převzal, do vězení nenastoupil, čímž mařil výkon úředního rozhodnutí. Přesto, že byl v pátrání, kradl dál. Díky dobré práci policistů obvodních oddělení a následně kriminalistů se podařilo sérii majetkových trestných činů objasnit. Nyní je obviněný ve Vazební věznici v Olomouci. Za výše uvedenou trestnou činnost mu hrozí až tři roky vězení,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK