Radnice nechala rekonstruovat dětská hřiště v Kroměříži, Trávníku i v Bílanech

15.11.2022 14:04

KROMĚŘÍŽ - Město v těchto dnech dokončilo rekonstrukci dětských hřišť v Kroměříži a částech města Trávník a Bílany. „Obnova a rozvoj dětských hřišť patří k prioritám nového vedení radnice. Počítáme s tím, že se objeví i v chystaném programovém prohlášení. Mám radost z toho, že děti si budou moci hrát na hřištích vybavených moderními a bezpečnými prvky,“ uvedl  místostarosta Karel Holík.
„Náklady na rekonstrukci činily zhruba 600 tisíc korun. Opravena byla hřiště v Kroměříži v ulicích Havlíčkova a Páleníčkova a v místních částech Trávník a Bílany. Dělníci v Trávníku instalovali nové fitness prvky, v Bílanech lanovou pyramidu a hrací sestavu nazvanou Loď se skluzavkou a mostem, v Havlíčkově ulici kolotoč, řetězovou dvojhoupačku a věžičku s plastovou skluzavkou a v Páleníčkově ulici houpačku pro hendikepované děti,“ vyjmenoval Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
V říjnu radnice modernizovala dětské hřiště v místní části Hradisko, kde byly doplněny tři prvky – prolézačka ve tvaru lva, kolotoč a houpačka. Náklady činily asi 190 tisíc korun. Loni město rekonstruovalo devět dětských hřišť, na řadě dalších proběhly drobnější opravy.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž