Radnice nechala opravit chodník ve Zborovské ulici

05.06.2023 16:49

KROMĚŘÍŽ - Stavbaři zahájili v těchto dnech práce na rekonstrukci chodníku ve Zborovské ulici. Celková délka opravovaného chodníku je zhruba 280 metrů, předlážděno bude více než 550 metrů čtverečních plochy. „Chodník ve Zborovské ulici již byl ve špatném stavu a jeho oprava je proto nezbytná. V lokalitě připravujeme ještě další akci, díky které zde přibydou parkovací místa,“ poznamenal místostarosta Karel Holík.
„Stávající betonová dlažba bude vyměněna za dlažbu zámkovou. Postará se o to městem vlastněná společnost Kroměřížské technické služby. Náklady činí zhruba tři miliony korun. Hotovo by mělo být do konce července letošního roku,“ doplnil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Radnice chystá v letošním roce investice do zvelebení chodníků, komunikací a parkovišť v celkové výši téměř 50 milionů korun. Nedávno například dokončila opravu chodníku v Albertově ulici. Týkala se asi 180 metrů dlouhého úseku od kruhového objezdu u hřbitova s křižovatkou s ulicí Nitranská u odbočky k supermarketu.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž