Putovní pohár ŠtěrkCupu má na rok zase nového majitele

16.08.2022 08:42

OTROKOVICE - Třicítka hráčů ovládla v sobotu beachvolejbalová hřiště v rekreačním areálu Štěrkoviště, aby našla vítěze ŠtěrkCupu 2022 – losovacího beachvolejbalového turnaje dvojic. Tím byl současně slavnostně zahájen provoz na sportovištích. 

„Ideální počasí pro hru provázelo celý sobotní turnaj, který odstartoval v deset hodin dopoledne a svého vítěze našel po sérii postupových utkání až v podvečer. Absolutními vítězi se stala dvojice Bára Novotná a Libor Vondráček. Právem jim tak patřil putovní pohár,“ uvedla Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.
Prvním odehraným setem zahájil turnaj místostarosta Otrokovic Ondřej Wilcynski, který následně odehrál i celou základní část. „Turnaj byl perfektně připravený, vše probíhalo bez sebemenšího zaváhání a celý den vládla naprostá pohoda. Vzít po letech do ruky míč pro mě byla velká výzva, ale hru jsem si stoprocentně užil,“ zhodnotil Ondřej Wilcynski.

ŠtěrkCup 2022 byl současně prvním turnajem dvojic odehraným na nových hřištích, která na jaře letošního roku prošla kompletní revitalizací.„Zorganizovaný turnaj nám dokonale předvedl, že i toto sportoviště je schopno pojmout menší sportovní událost a poskytnout dobré podmínky pro její organizaci. Navíc už na jaře by měly investice pokračovat výstavbou nového sociálního zázemí a prostor pro občerstvení. Nová sezóna tak bude zase o něco atraktivnější,“ řekl místostarosta Ondřej Wilcynski.
Aktivitu města kvitují i sami sportovci. „Je skvělé, že město vytváří podmínky nejen pro klubovou činnost, ale i volně sdružené amatérské sportovce. Hřiště využíváme průběžně celou sezónu a rekonstrukce je určitě posun k lepšímu. Už se těšíme, co bude následovat,“ uzavřel vítěz turnaje Libor Vondráček.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice