Přichází jaro a řidiči bourají

20.03.2023 11:31

HZS ZLÍNSKÉHO KRAJE - Komunikaci mezi Mladcovou a Rackovou na Zlínsku obousměrně uzavřela o víkendu dopravní nehoda osobního vozidla, které narazilo do stromu. Havárii nahlásil automobil sám přes zařízení E-call.
„Na místo nehody byli krátce po 16. hodině vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín. Ti ihned po příjezdu zajistili vozidlo proti případnému pohybu a provedli protipožární opatření. První pomoc zraněnému spolujezdci již poskytoval okolo jedoucí lékař. Zraněný byl poté zdravotnickou záchrannou službou odvezen do nemocnice,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Hasiči poté zasypali sorbentem unikající provozní kapaliny a po zadokumentování nehody asistovali při nakládání automobilu na odtahovku.
Krásné počasí vylákalo na silnice první motorkáře, bohužel se to neobešlo bez nehody a zranění. V neděli 19. března odpoledne došlo k dopravní nehodě osobního vozidla s motorkou poblíž Starého Města na Uherskohradišťsku.
„Hasiči za stanice Uherské Hradiště po příjezdu na místo poskytli první pomoc oběma zraněným řidičkám a provedli protipožární opatření. Poté usměrňovali dopravu a pomáhali zdravotnické záchranné službě při ošetřování zraněné motorkářky, která byla poté odvezena do nemocnice,“ dodala mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje