Požár zničil rodinný dům v Zubří, rodina přečkala noc u sousedů

05.12.2022 07:16

ZUBŘÍ – Noční požár domu v Zubří na Vsetínsku připravil rodinu o střechu nad hlavou. Jeden člověk utrpěl popáleniny, škoda na rodinném domě je předběžně stanovena na tři miliony korun. Hasiči uchránili další hodnoty v předběžné výši 1,5 milionu korun. U požáru rodinného domu zasahovalo z neděle na pondělí osm požárních jednotek. 
„Hlášení o požáru jsme přijali v neděli 4. prosince ve 22:19 hodin, požární poplach byl vyhlášen postupně osmi hasičským jednotkám. V době našeho příjezdu se mimo dům nacházely tři osoby - rodiče s dcerou. Plameny se šířily po obvodovém plášti a po střeše. Elektřina a plyn byly vypnuty. Z domu jsme vynesli dvě malé tlakové láhve na propan-butan. Hasební zásah jsme prováděli v dýchací technice šesti proudy vody,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje s tím, že přístup k objektu byl z jedné strany obtížný, protože dům je postavený ve svahu.
Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje prohlédla všechny tři obyvatele domu a jednoho s popáleninami odvezla do nemocnice. Tato osoba se ještě v průběhu hasebních prací vrátila zpět. Na místo byl povolán člen týmu PTT, který rodině poskytl psychologickou pomoc.
„O požáru jsme informovali vedení obce, které zasahujícím jednotkám zajistilo pitný režim. Díky solidaritě sousedů, přečkala rodina noc u sousedů. Náhradní ubytování na další dny rodině zajistila obec,“ dodal Roman Žemlička.
Příčina požáru zůstává v šetření a bude pokračovat dnes dopoledne.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje