Požár zničil autodílnu na Uherskohradišťsku

13.11.2022 08:47

ZÁHOROVICE – Rozsáhlý požár zničil v sobotu 12. listopadu několik minut po 17. hodině autodílnu v Záhorovicích na Uherskohradišťsku. K jeho likvidaci se postupně sjelo deset hasičských jednotek, vyhlášen byl i druhý stupeň požárního poplachu. Událost se obešla bez zranění, příčinou vzniku požáru a výší škody se zabývá vyšetřovatel hasičů.
„Hasičské jednotky s pěti proudy hasební vody likvidovaly požár. Vzhledem k velkému počtu zasahujících jednotek si velení převzal územní řídící důstojník. Jednotky hasily nejen požár zasažené budovy, ale hasiči ochlazovali i vedlejší přilehlou hospodářskou budovu na sousedním pozemku,“ popsala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Během krátké chvíle měli hasiči požár pod kontrolou a v 17.41 hodin vyhlásil velitel zásahu lokalizaci požáru. Poté rozebírali střešní konstrukci a ořezali ohořelé trámy. Postupně tak vyhledávali skrytá ohniska, která dohašovali.
„Požárem byla zničena budova dílny, její vybavení i dvě, uvnitř stojící, auta. V době vzniku požáru byli uvnitř dílny dva muži. Vyvázli bez zranění, neboť dílnu opustili, jakmile začalo hořet. Po odjezdu všech zasahujících jednotek zůstali na dohlídce na požářišti jen místní hasiči,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje