Požár rodinného domu v Kvasicích skončil bez zranění lidí

16.03.2023 16:09

KVASICE - Deset minut před třetí hodinou ráno přijali dnes hasiči informaci o požáru podkroví rodinného domu v obci Kvasice na Kroměřížsku. K události okamžitě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž a Otrokovice, a posilové jednotky dobrovolných hasičů Kvasice a Otrokovice.
„Po příjezdu a prvotním průzkumu hasiči zjistily požár v obytné části domu. Všechny osoby již byly mimo nebezpečí a nebylo nutné je evakuovat. Na pokyn velitele zásahu bylo nasazeno několik útočných proudů a hasiči v dýchací technice se zaměřili na lokalizaci požáru a ochranu okolních objektů,“ uvedla Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
Po nasazení přetlakové ventilace a rozebrání zasažených konstrukcí hasiči dům zkontrolovali  termokamerou a v 5:40 hodin velitel zásahu ohlásil celkovou likvidaci požáru. Kvůli podezření na intoxikaci jednoho obyvatele domu zplodinami hoření byla na místo povolána posádka zdravotnické záchranné služby, žádné zranění se ale naštěstí nepotvrdilo. Příčina i výše škod jsou nadále předmětem vyšetřování.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje