Požár domu se nepotvrdil, hořelo dřevo na dvoře

17.04.2023 07:31

BÍLOVICE – Požár dřeva na dvoře rodinného domu v Bílovicích na Uherskohradišťsku v neděli 16. dubna ráno způsobil škodu za 50 tisíc korun, nikdo nebyl zraněn, hasiči uchránili majetek za půl milionu korun.
„V neděli 16. dubna před sedmou hodinou ranní obdrželo operační středisko oznámení o požáru rodinného domu v obci Bílovice. Vzhledem k prvotním informacím operační důstojník ihned vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. K události rovněž vyjel územní řídicí důstojník,“ informoval Adam Fuksa z HZS Zlínského kraje.
Jako první na místo přijeli místní dobrovolní hasiči, kteří průzkumem zjistili požár dřeva a dalšího materiálu na dvoře u domu. „Na jeho lokalizaci nasadili jeden vysokotlaký proud, přičemž zásah probíhal v dýchací technice. Po dojezdu dalších jednotek byl požár zlikvidován a hasiči začali rozebírat zasažený materiál a dohašovat jej. Zplodiny hoření se dostaly do koupelny domu, proto byla použita i přetlaková ventilace. Došlo k redukci nasazených jednotek, na místě byla na dohlídku ponechána místní jednotka,“ dodal Adam Fuksa.
Příčina požáru je ve společném šetření našeho vyšetřovatele a policie.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje