Policisté pátrají po zloději zemnicích lan u železniční trati

19.03.2023 12:01

OTROKOVICE - Už několik dní se policisté z Otrokovic zabývají krádeží bronzových zemnicích lan, která mizí z různých míst podél železniční trati mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Celková škoda se vyšplhala už na téměř sedmdesát tisíc korun.
„Zaměstnanec, který má na starosti opravy trakčního vedení oznámil policistům, že se již od ledna ztrácejí zemnicí lana v okolí Otrokovic. Při kontrole zjistil, že další chybí u železničních stanic v Otrokovicích a Tlumačově,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
„Zemnicí lana, která od 4. března zmizela na čtyřech místech, mají průměr 10 nebo 20 mm a různé délky. Nejdelší lano, které zmizelo, bylo dlouhé 736 m a vážilo 329 kg. Lana z bronzu jsou vedena na kovových sloupech po obou stranách kolejiště ve výšce šesti metrů, kam pachatel vystoupá na mřížovanou trakční podpěru a ustřihne je,“ sdělila mluvčí.
Policisté přivítají jakékoli svědectví, případně podezření na pachatele buď na lince tísňového volání policie 158, nebo přímo na telefonní číslo policie v Otrokovicích 974 666 721.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje