Policisté chytili zloděje s taškami plnými cigaret přímo při činu

18.01.2023 14:41

KROMĚŘÍŽSKO – Zloděje, který na Morkovicku nedávno vykradl obchod, chytila přímo při činu policejní hlídka. Několikrát odsouzený muž se při výslechu ke krádeži přiznal, nyní je ve vazební věznici. Hrozí mu tříletý pobyt za mřížemi.

„V předešlých dnech zahájil vyšetřovatel Oddělení obecné kriminality v Kroměříži trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže z Brna pro trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání  a krádež. Obviněný se na Morkovicko vydal na návštěvu, při zpáteční cestě se vloupal do obchodu, který byl na trase. Protože je nezaměstnaný, chtěl si opatřit nějaké peníze,“ uvedla Berbora Balášová, policejní mluvčí.
Kolem půl desáté večer zastavil na parkovišti naproti prodejny. S sebou si vzal dvě sportovní tašky. Překonal vstupní dveře a dostal se dovnitř. A začal plnit přinesené tašky. „Sbalil bezmála dvě stě krabiček cigaret různých značek, několik balení tabáku, dvacet kusů větrových bonbónů a nezapomněl přihodit i dva bublifuky,“ popsala jeho počínání mluvčí.
Při krádeži zloděj uslyšel, že k obchodu přijíždí nějaké auto, k jeho smůle to bylo policejní vozidlo. Hlídka si všimla poškozených dveří a vešla do prodejny. „Nejprve policisté uviděli tašku s kradenými věcmi, pak objevili samotného zloděje. Provedli u něj dechovou zkoušku, ta byla negativní. Pozitivní byl však test na drogy. Hlídka u muže našla i nějaké věci sloužící k užívání návykových látek. Při výslechu pak přiznal, že kradené věci chtěl prodat a peníze využít pro vlastní potřebu,“ dodala Barbora Balášová.

Uvedeného jednání se obviněný dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen mimo jiné i za trestný čin krádež. Vězení opustil loni v září. Dalším šetřením policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, až do konce ledna příštího roku. Nyní je obviněný ve Vazební věznici v Olomouci. Za výše uvedenou trestnou činnost mu hrozí až tři roky vězení.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje