Opilý řidič nezvládl jízdu osobním autem

24.12.2022 08:12

UHERSKOBRODSKO – Přes dvě promile nadýchal v pátek 23. prosince dvě hodiny po půlnoci šestadvacetiletý řidič osobního automobilu, který zůstal v příkopu, když nezvládl řízení.

„Včera dvě hodiny po půlnoci vyjížděli dopravní policisté k nehodě, ke které došlo u Uherského Brodu na hlavním silničním tahu. Šestadvacetiletý řidič vozidla VW Passat jel od Uherského Brodu a na křižovatce hodlal odbočit doprava směrem na Uherské Hradiště. Jenže tento odbočovací manévr nezvládl. S autem dostal smyk, vyjel vlevo mimo silnici do příkopu, a přitom porazil dopravní značku. Z příkopu se snažil vyjet, ovšem marně. Nakonec zůstal stát v podmáčeném terénu,“ uvedla Milena Šabatová, policejní mluvčí.

„Přivolaní policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vykázala 2,25 promile alkoholu. Celková škoda je předběžně odhadnuta na čtyřicet pět tisíc korun. Opilý řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí až tříletý pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení,“ dodala mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje