Opilý muž rozbil v centru Zlína tyčí domovní dveře

04.06.2022 09:30

ZLÍN - Agresivního muže, který ničil cizí majetek, dopadli strážníci Městské policie Zlín poslední květnovou sobotu odpoledne díky oznámení od pohotového svědka.
„Několik minut před druhou hodinou odpolední přijalo stálé operační centrum MP Zlín prostřednictvím linky 156 naléhavou výzvu. Volající uvedl, že u staveniště bytového domu v centru města se nachází pravděpodobně podnapilý muž, který rozbíjí okna. Na místo tak okamžitě zamířila nejbližší motorizovaná hlídka,“ informoval Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie.
O čtyři minuty později strážníci kontaktovali 38letého muže z Uherskohradišťska, který v ruce svíral kovovou trubku. Po výzvě ji odložil a uvedl, že si není vědom toho, že by něco zničil. Hlídka MP Zlín však zjistila, že na blízké budově došlo k poškození vstupních dveří, u nichž byla rozbitá skleněná výplň a uražené madlo. Skutečnost, že tuto škodu na cizím majetku způsobil právě on, potvrdil vzápětí oznamovatel, který popsal průběh skutku.
„Městská policie Zlín poté kontaktovala vlastníka budovy, který se dostavil na místo a vyčíslil způsobenou škodu na dveřích na částku přesahující 10 tisíc Kč. Podezřelého z přečinu poškození cizí věci, jemuž v organizmu kolovalo na 1,3 promile alkoholu, tak strážníci omezili na osobní svobodě a předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie,“ doplnil Pavel Janík.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín