Opilý cizinec za volantem vyřadil z provozu semafor

21.11.2022 12:42

ZLÍN – Ve Zlíně na Jižních Svazích v neděli 20. listopadu po dvacáté hodině narazil opilý cizinec za volantem Mercedesu při odbočování do semaforu, který vylomil z ukotvení a tím ho na pár týdnů vyřadil z provozu.
„Náraz ho ovšem nezastavil a tak pokračoval dál v jízdě. Zastavil záhy na parkovišti u nákupního střediska. Na semaforu způsobil škodu za téměř 140 tisíc korun, na vozidle potom asi za 50 tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 2,64 promile,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Policisté muži na místě další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což řidiči hrozí v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel.
„Vzhledem k vysokému množství alkoholu, které v neděli kolovalo v těle osmadvacetiletého cizince, můžeme mluvit o velkém štěstí, protože se při jeho jízdě naštěstí nikomu nic nestalo,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje