Oba svátky vánoční prožili hasiči celkem poklidně

28.12.2022 07:32

ZLÍNSKÝ KRAJ - Klid jim ve 2. svátek vánoční narušila nehoda dvou osobních automobilů ve Vsetíně, která nám byla ohlášena v 16:20 hodin. „Došlo při ní ke zranění jedné osoby, kterou sanitka Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje odvezla do nemocnice. Jednotka HZS Zlínského kraje stanice Vsetín provedla protipožární opatření a usměrňovala dopravu,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
V 19:04 hodin přijaloperační středisko HZS oznámení o požáru osobního automobilu v obci Stříbrnice. Požární poplach byl vyhlášen jednotce HZS Zlínského kraje stanice Uherské Hradiště a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Stříbrnice a Osvětimany.
„Na místě požáru byla jako první místní jednotka. V době jejího příjezdu hořel automobil hlavně v motorovém prostoru a plameny se šířily přes palubní desku do kabiny vozu.
Řidič nám sdělil, že během jízdy uslyšel blíže nespecifikovanou ránu z motorového prostoru a následně ucítil zápach spáleného oleje. Požár způsobil na vozidle škodu v předběžné výši 40 tisíc korun, řidič nebyl zraněn.“ řekl k druhému případu mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje