Neovladatelný nakladač se převrátil do potoka

03.06.2023 08:39

KLADERUBY - Z neobvyklé šlamastyky pomáhali v pátek 2. června dopoledne profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a Zlína řidiči nebo spíše jeho nakladači, který skončil koly vzhůru v korytě potoka v obci Kladeruby na Vsetínsku.
Zraněnému řidiči pomohli z převráceného stroje na břeh svědci nehody. Muže si pak převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby, která po ošetření řidiče odvezla do nemocnice.
Po příjezdu hasiči zjistili, že neovladatelný stroj se jeho majitel snažil zastavit. To se mu však nepodařilo a skončil i s ním v potoce. „Pro hasiče však ten největší problém teprve začal, protože bylo potřeba dostat nakladač zpět na cestu. V jejich silách však nebylo možné stroj vytáhnout. Proto si velitel zásahu na místo povolal kolegy z hasičské stanice ze Zlína, kteří přijeli na pomoc s vyprošťovacím automobilem. Pomocí něho vytáhli nakladač zpět na cestu,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Z vozidla také vyteklo do potoka několik litrů provozních kapalin. Hasiči proto uvnitř koryta po toku vody na třech místech umístili sorpční hady a uniklé kapaliny zasypali speciálním sorbentem. Poté místo předali zástupci životního prostředí. Po poledni se hasiči vrátili zpět na své stanice.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje