Nedělní derby se Slováckem si vyžádá zvýšená bezpečnostní opatření

01.10.2022 10:51

ZLÍN - V neděli 2. října od 16 hodin čeká fotbalisty FC Trinity Zlín 10. kolo Fortuna:Ligy na Letné, kde se odehraje očekávané derby s 1.FC Slovácko. Zájem fanoušků je velký a samozřejmě i divácky atraktivní, proto bylo toto utkání jak z hlediska Policie České republiky, tak bezpečnostní agentury vyhodnoceno jako vysoce rizikové. Utkání si vyžádá zvýšená bezpečnostní opatření.
„Bedlivě sledovaný zápas si vyžádá zpřísněná bezpečnostní opatření. Apelujeme na diváky, kteří se chystají na nedělní derby, aby přišli do hlediště včas a s dostatečným předstihem. Vyhnete se tak případným frontám.
Brány fotbalové zlínské Letné se otevřou 14:30, tj. hodinu a půl před výkopem. V ten samý čas se otevřou i pokladny,“ uvedla tisková mluvčí fotbalového klubu Zuzana Molková.
Klub současně upozorňuje všechny návštěvníky tohoto utkání, že platí přísný zákaz vnášení pyrotechniky, petard a dýmovnic do areálu stadionu. V případě nálezu pyrotechniky nebude dotyčná osoba vpuštěna na stadion a bude předána Policii České republiky. Pokud dojde ke zjevnému porušení Návštěvního řádu, může být dotyčná osoba na místě ztotožněna a předána Policii ČR.
„Na utkání bude dohlížet zvýšený počet pracovníků bezpečnostní služby, Městské policie Zlín i Policie ČR. Zdůrazňujeme, že celý stadion je monitorován kamerovým systémem a je tedy možná i zpětná identifikace pachatele,“ zdůraznila tisková mluvčí
V případě výtržností či poškození majetku, bude klub uplatňovat nároky na způsobenou škodu po viníkovi. „Předem bychom chtěli poděkovat všem fanouškům za bezproblémové průběhy utkání a opět apelujeme na slušné lidské chování a dodržování návštěvního řádu,“ dodala na závěr Molková.

Vlastimil Langer

Zdroj: FC Trinity Zlín
Ilustrační foto: Archiv SNZ