Městská policie se i letos zaměřila na prevenci v mateřských školách

22.04.2024 07:52

KROMĚŘÍŽ - Na prevenci v oblasti bezpečnosti u dětí předškolního věku se také v letošním roce zaměřila Městská policie Kroměříž. Od ledna strážníci navštívili se svým preventivním programem polovinu kroměřížských mateřinek.
„Během návštěv v mateřských školách strážníci seznamují předškoláky s rizikovými situacemi, se kterými se mohou v každodenním životě setkat a zároveň jim radí, jak se s nimi správně vypořádat,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.
„Prostřednictví interaktivních aktivit se děti například dozvídají, jak bezpečně přecházet silnici na přechodu pro chodce, proč je důležité používat cyklistickou přilbu při jízdě na kole nebo na koloběžce, s jakými nástrahami se mohou setkat na hřišti či jak odmítnout sladkost od neznámé osoby. Strážníci děti také učí, jak si poradit v případě, že se ztratí ve městě nebo na výletě,“ přiblížil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
„Nedávno jsme byli svědky nešťastné dopravní nehody, která znovu připomněla důležitost bezpečného chování v silničním provozu. Proto je velmi důležité začínat s prevencí a vzděláváním už u dětí předškolního věku. Jde o doplňkovou činnost městské policie, která je ale velmi podstatná,“ poznamenal ředitel Městské policie Kroměříž Libor Kubiš.
Součástí preventivního programu strážníků je také představení práce městské policie, ukázka jejich uniformy a výstroje. Jako odměnu za účast děti dostávají omalovánky a reflexní prvky, které pomáhají ke zvýšení jejich viditelnosti a bezpečnosti.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž