Láska k americkému lékaři stála ženu více než milion korun

03.01.2023 07:21

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Žena z Uherskohradišťska se zamilovala do amerického lékaře. I když ho znala pouze virtuálně, nezdráhala se mu poslat více než milion korun.
„S lékařem se seznámila začátkem loňského roku na sociální síti. Psal jí, že pracuje pod organizací Lékaři bez hranic a má u sebe balíček s cennostmi, který by jí rád poslal. Samozřejmě nezapomněl zmínit, že jakmile opustí lékařskou misi, přijede za ní. Slova o lásce a společné budoucnosti zastínila jakékoliv pochyby,“ uvedla Milena Šabatová, policejní mluvčí.
Žena nejprve platila poplatky za balíček např. za clo, letištní poplatky atd. Následně posílala finanční částky na vyplacení onoho lékaře z mise, aniž by tušila, že se stala obětí podvodníka. Ten z ní stihl vymámit bezmála milion dvě stě tisíc korun. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin podvod. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli až pětiletý trest,“ poznamenala policejní mluvčí.

Dopadení těchto podvodníků, kteří jsou mnohdy součástí organizované skupiny a disponují zahraničními účty, je velmi obtížné. Policisté proto varují, aby si všichni ve virtuálním prostředí počínali velmi obezřetně a odeslání finančních prostředků neznámým lidem pečlivě zvážili!

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje