Krajští radní navštívili Dolní Němčí a setkali se zde se starosty z Uherskobrodska

13.06.2022 07:18

ZLÍNSKÝ KRAJ – Odpadové hospodářství, dotace, stárnoucí populace a financování sociálních služeb. To byla témata, která rezonovala na setkání krajských radních se starosty Mikroregionu Uherskobrodska a vedení Uherského Brodu Setkání se skutečnilo ve středu 8. června v Dolním Němčí, obci na Slovácku, která se pyšní titulem Vesnice roku 2018.
Takzvané Hejtmanské dny obnovila Rada Zlínského kraje po několikaleté pauze letos v květnu, kdy se setkala se starosty z Rožnovska.
„Těmito výjezdy do území jim chceme dát jasný signál, že v nás, tedy v Radě Zlínského kraje mají partnera a že problémy, se kterými se potýkají, nám nejsou lhostejné. Máme za sebou druhé takové setkání a obě hodnotím jako velmi přínosné. Na většinu celostátních otázek, které se promítají k nám do kraje, potažmo se dotýkají našich obcí, máme se starosty stejný pohled. Jsem rád, že názory vedení kraje mají podporu," uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
Během setkání se debatovalo také o tématech z oblasti dopravy, digitalizace, sportu a také o tom, co vedení obcí a měst na Uherskobrodsku trápí. V závěru návštěvy si pak radní prohlédli fotbalové hřiště FK Dolní Němčí, tamější Základní a uměleckou školu a nahlédli do provozu firmy Baťa, a.s., výrobní divize Dolní Němčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj