Hřbitovní svíčku zapálil pod balkonem své bývalé její přítel

08.12.2022 11:19

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Až roční vězení hrozí osmatřicetiletému muži u Uherského Hradiště, který několik měsíců ztrpčoval život své bývalé přítelkyni.
„Velmi zvláštním a nevybíravým způsobem komunikoval již nějakou dobu osmatřicetiletý muž s bývalou přítelkyní. Od listopadu se ale jeho agrese začala stupňovat. Ženě posílal urážlivé a vulgární textové zprávy. Neustále jí telefonoval, sprostě nadával a vyhrožoval zabitím. Dokonce jí pod balkonem bytu zapálil hřbitovní svíčku a poté poslal zprávu, že odpočítává minuty do konce jejího života,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.
Bývalý přítel ženu sledoval, chodil k jejímu bytu, kde vykřikoval různé urážky nebo házel kamení do oken. „V ženě vzbudil důvodnou obavu o její život a zdraví, a proto celou věc oznámila na policii. Případ si převzali kriminalisté a následně proti muži zahájili trestní stíhání pro spáchání trestného činu nebezpečné pronásledování a nebezpečné vyhrožování,“ pokračovala mluvčí.
Kriminalisté zároveň podali návrh na vzetí agresivního muže do vazby, což podle Mileny Šabatové soud neakceptoval. Muže proto stíhají na svobodě a podle zákona mu hrozí až roční vězení.
Vlastimil Langer
Zdroj: Police Zlínského kraje