Hrad Lukov ožije oblíbenou akcí Den stromů a Den s Lesy ČR

02.06.2023 09:57

ZLÍN/LUKOV – Milovníci přírody mohou v areálu hradu aktivně trávit čas v sobotu 3. června od 9:30 do 17 hodin.
„Organizátoři nabízejí bohatý program, z něhož si vyberou malí i velcí. Pro všechny připravili naučnou zábavnou stezku vedoucí od parkoviště u sochy sv. Jana k hradu, pro děti pak stromolezecké aktivity, zážitkové stromolezení, poznávačky, přírodovědné rébusy nebo hry. V programové nabídce aktivit nechybí  lukostřelba nebo jízda na koních,“ informoval Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.
Zručnost i tvůrčího ducha si mohou děti vyzkoušet při vyřezávání ze dřeva lupenkovou pilkou nebo v tvořivých dílničkách. Inspiraci najdou třeba v ukázce vyřezávání ze dřeva Romana Mikuše, v rámci níž bude ožívat dřevěný rytíř. Na nádvoří horního hradu se předvedou sovy a dravci, a nově v tento den otevře hradní bylinková zahrádka.
„K akci oslavující přírodu  se přidala i Česká společnost ornitologická a České společnosti pro ochranu netopýrů. V informačním stánku s ptačí a netopýří poradnou předvedou mimo jiné  hendikepované netopýry ze záchranné stanice. Akci v přírodě doprovodí výstava obrazů Barvy života, která bude k vidění v západním paláci hradu,“ dodal tiskový mluvčí.
Širokou veřejnost zvou pořadatelé: Spolek přátel hradu Lukova, Odbor životního prostředí a zemědělství Magistrátu města Zlína a podnik Lesy ČR, LS Vsetín.
Vlastimil Langer
Zdroj: Magistrát města Zlína
Foto: Archiv SNZK