Hejtman s rektorem navštívili firmu onsemi v Rožnově, s vedením hovořili o možnostech spolupráce

01.02.2024 11:29

ZLÍNSKÝ KRAJ - Českou pobočku výrobce polovodičů onsemi (ON Semiconductor Czech Republic) v Rožnově pod Radhoštěm navštívili ve středu 31. ledna hejtman Zlínského kraje Radim Holiš společně s rektorem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Milanem Adámkem. „S vedením firmy debatovali o tom, jak může kraj a univerzita pomoci při jejím dalším rozvoji. Návštěvy se zúčastnil také místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Karel Havlíček,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí. 
„Na příkladu firmy onsemi chceme ukázat, že pokud přijde požadavek z území na to, aby univerzita vytvořila nový obor, po němž je aktuálně velká poptávka, kraj musí být aktivní a tuto spolupráci podpořit. Je to pro náš kraj velmi důležité,“ řekl hejtman Radim Holiš.
V oblasti vzájemné spolupráce se dále nabízejí například přednášky odborníků z firmy na univerzitě, odborné stáže studentů ve firmě, spolupráce v oblasti průmyslového inženýrství nebo podpora studentských projektů.
Česká pobočka výrobce polovodičů onsemi (ON Semiconductor Czech Republic) z Rožnova pod Radhoštěm je výrobcem polovodičových součástek a dodavatelem ucelených řešení pro automobilový průmysl, komunikační a informační technologie nebo spotřební elektroniku. V Rožnově pro ni aktuálně pracuje zhruba dva tisíce lidí, a řadí se tak mezi největší zaměstnavatele v kraji. Společnost aktuálně plánuje obří investici do rozšíření výroby čipů ve svém areálu v Rožnově za 44 miliard korun. Ta by s sebou mohla přinést až tisíc nových pracovních míst.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj