Hasiči na Vsetínsku zachraňovali muže, který zůstal ležet v potoku

29.12.2022 07:19

SEMETÍN – Ve středu 28. prosince v 18:00 hodin přijali hasiči hovor od muže, který trochu nesrozumitelně vysvětloval, že leží u studánky v Semetíně, nemůže se z ní dostat, ale že zdravotnickou záchrannou službu nepotřebuje.
„Operační důstojník vyhlásil poplach jednotce HZS Zlínského kraje stanice Vsetín a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Jablůnka a Vsetín-Semetín. Samozřejmě vyrozuměl i Policii České republiky a Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Po příjezdu na předpokládané místo události hasiči ale muže nenašli. Při prohledávání okolí ale narazili na muže, který jim po sdělení jména hledané osoby, ukázal pravděpodobné místo, kde by se hledaná osoba mohla vyskytovat.
„Díky jeho radě jsme tak po chvíli hledaného muže opravdu našli. Ležel ve strouze potůčku a už byl silně podchlazený. Velitel zásahu si vyžádal, aby dobrovolní hasiči z Jablůnky přivezli čtyřkolku, na které by muže transportovali k sanitnímu vozu. Mezitím jsme ho uložili do transportních nosítek a poskytli mu tepelný komfort. Po příjezdu čtyřkolky jsme ho přeložili do přívěsného vozíku a transportovali k sanitnímu vozu, kde si ho převzali do péče zdravotníci,“ sdělil mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje