Fotbaloví ševci si ušili vlastní gól, nakonec s Baníkem remizovali

23.01.2021 19:44

ZLÍN – Zlínští fotbalisté remizovali v dnešním utkání první ligy s ostravským Baníkem 1:1. Baník vedl vlastním gólem domácího stopera Petra Buchty, ještě do přestávky vyrovnal z penalty Tomáš Poznar.
Ševci začali utkání aktivněji, vypracovali si několik slibných šancí, jenomže je nedokázali proměnit, ať už to byli Poznar nebo Jawo. Baník se postupně dostával do hry a hned jeho první vážnější akce ve 24. minutě skončila gólem. Po centru před branku domácích gólman Dostál špatně vyboxoval míč, hosté využili zmatku v domácím pokutovémúzemí  a Tetourův opakovaný centr si nešťastně do vlastní branky srazil stoper Buchta – 0:1.
Domácí se po obdrženém gólu chvíli hledali, ale znovu zvýšili aktivitu. Ve 33. minutě mohli zahrávat penaltu, jenže hlavní rozhodčí svůj verdikt nakonec po konzultaci s videorozhodčím odvolal.
Ševci se penalty nakonec ale přece jen dočkali. Ve 44. minutě fauloval Filo domácího Fantiše a Poznar se nemýlil – 1:1.
Po přestávce přišel na zlínský trávník jiný Baník. Jeho hráči začali být aktivnější, a místy si vynutili převahu, jenomže žádnou šanci si nevytvořili. Na obou stranách dominovaly obrany.  Přesto zápas nemusel skončit plichtou. Ve vyložené šanci se těsně před koncem utkání ocitl ostravský Tijani, ale na Dostála nevyzrál. Na druhé straně mohli strhnout vítězství na stranu Zlína Dramé nebo Vraštil.

FC Tescoma Zlín – Baník Ostrava 1:1 (1:1). Branky: 44. Poznar z penalty -  24. Buchta vlastní.
Vlastimil Langer

Foto: FC Tescoma Zlín