Fotbaloví Ševci chtějí letos skončit v prostřední skupině

20.07.2021 17:43

ZLÍN - Generální manažer FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera přivítal, že  při zahájení nového ročníku Fortuna ligy může do hlediště zlínského stadionu přijít až pět tisíc diváků. „Snad to bude dál pokračovat v tomto trendu a na každém utkání bude moct být co nejvíc diváků. Věřím, že sezona se odehraje kompletní a nebude nijak narušovaná,“ řekl na úvod dnešní tiskové konference. 
„Kádr mužstva je kompletní, ale nechci říct uzavřený. V klubu po vypršení smluv či hostování skončili Jiráček, Buchta, Potočný, Janošek a Martins Toutou. Na hostování do druholigové Líšně zamířil útočník Chwaszcz. Novými posilami jsou pak zkušení ligoví hráči Hrubý, Fillo a Reiter z Baníku Ostrava. Na další spolupráci jsme se dohodli i s Markem Hlinkou, Čanturišvilim, Procházkou i gólmanem Šiškou. Ze slovenské Skalice se vrátil Nečas, smlouvu podepsali či prodloužili mladíci Bobčík, Tkáč, Číž a naposledy i Kolář. K týmu se navíc opětovně připojil středopolař Conde, jenž se musel na jaře vrátit do Afriky kvůli propadlým dokladům opravňujícím k pobytu v Česku,“ vyjmenoval generální manažer pohyby v kádru. 
Trenér A týmu Jan Jelínek pak zhodnotil letní přípravu. „Neprohráli jsme, ale vítězství mohlo být více. Porazili jsme třetiligový Uničov, remizovali se Slovanem Bratislava, Trenčínem, Prostějovem a Brnem,“ bilancoval uplynulou letní přípravu. Promluvil také o herním stylu, kterým by se chtěl v nové sezoně tým prezentovat. „Chceme hrát více kombinačně, dostat více hráčů do pokutového území a tyto změny byly vidět v přípravě. V žádném zápase jsme nebyli na 100% připraveni jako v sezoně, proto je to přípravné období,“ přiblížil Jelínek s tím, že „kluci v přípravě makali naplno.“
Kapitán Ševců Tomáš Poznar pak přidal svoje hodnocení „Šli jsme do zápasů z plné přípravy a vidím v tom pozitiva. Mělo by to být vidět v sezoně a já v to pevně věřím. Všichni chceme mít úspěšnou sezonu. Myslím, že to bude dobře i pro nového trenéra,“ řekl Poznar a dodal, že jeho cílem je v letošní sezoně vstřelit co nejvíce gólů, nejraději by dosáhl na dvouciferné číslo.
„Určitě chceme zlepšit umístění z minulé sezony,“ dodal trenér Jelínek a své přání odlehčil vyjádřením, že pro něj osobně by bylo úspěchem, kdyby mu byla prodloužena smlouva, protože to bude znamenat, že sezona byla úspěšná.
Zdeněk Grygera pak poznamenal, že se vrací zpět systém, který tu už byl. „Budeme rádi, když se umístíme v prostřední skupině. Může to být úspěch, a to potvrdí i trenér. Je tam finanční motivace a podle toho se bude nasazovat i do MOL Cupu,“ nastínil cíle klubu.    
V úvodu soutěže se Ševci v neděli 25. července utkají s pražskou Slavií, která v minulém ročníku nepoznala hořkost porážky. „Čekáme náročné utkání. Musíme být maximálně koncentrovaní. Rozpočet a síla v kádru je sice někde jinde, ale nechci jít do zápasu, že prohrajeme. Jdeme za tím, abychom byli rovnocenným soupeřem,“ řekl Jelínek, který pravděpodobně bude postrádat jednu z letních posil.    
„Fillo nebude kvůli zranění asi k dispozici, a uvidíme, jak bude vypadat v plné zátěži. Ale jeví se, že bude brzy připraven. Conde vypadal velmi dobře s Brnem a do zápasu je nachystaný. Jestli do základní sestavy, to si nechám pro sebe. Máme ještě týden před sebou, a to je dlouhá doba. Otazníky tam jsou asi, ale víceméně mám o sestavě jasno,“ prozradil trenér Jelínek.

Text a foto: Vlastimil Langer

Pod foto: Grygera, Jelínek, Poznar