Extrémní městský enduro závod se blíží

08.07.2021 07:47

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí bude už v sobotu 10. července od 10.00 hostit ojedinělé klání, během nějž se závodníci na endurových speciálech utkají na extrémní trati v prostředí sportovišť v lokalitě Kouty.
Tým kolem Vladimíra Orlity intenzivně pracuje na přípravě premiérového závodu jednotlivců City Extreme Enduro ValMez.
„Původně jsme chtěli klání uspořádat už v polovině května, ale vzhledem k epidemické situaci a platným nařízením jsme se je rozhodli přesunout na sobotu 10. července. Věříme, že v tomto termínu si závod naplno užijí nejen závodníci, ale hlavně diváci, bez kterých by to nešlo,“ je přesvědčen Orlita.
Jezdci budou soutěžit ve třech kategoriích – Elite, Expert a Hobby. Hlavní klání na náročné trati tvořené přírodními a umělými překážkami odstartuje ve 13.00. „Závod se pojede na jednu hodinu v každé kategorii a diváci se mají rozhodně na co těšit. Okruh bude měřit cirka tři kilometry a věříme, že pořádně prověří síly i zkušenosti všech soutěžící. Naším cílem je nabídnout lidemsportovní podívanou, která ve Valašském Meziříčí už dlouho chyběla,“ zve Vladimír Orlita.

V rámci doprovodného programu nebude chybět ani akce zaměřená zejména na bezpečnost motocyklistů v dopravě, kterou pořádá SVČ Domeček ve spolupráci s Komisí BESIP Valašské Meziříčí.
„Motorkáři jsou na silnicích jednou z nejohroženějších skupin, a tak je nezbytné nejen jim pravidelně připomínat pravidla bezpečné jízdy. Na místě bude také krajský koordinátor BESIP a chybět nebude ani motocyklový trenažér, členové místní skupiny Českého červeného kříže připomenou zásady první pomoci a děti se mohou těšit na soutěže a kvízy o ceny,“ navázala místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí