Do sítě Motoru nasázeli zlínští sledge hokejisté devatenáct gólů

10.10.2022 15:02

ZLÍN - Velmi razantním způsobem si získali první letošní ligové vítězství sledge hokejisté Zlína, když ve 3. kole v sobotu 8. října na ledě Českých Budějovic dominovali jednoznačným skóre 19:1. Ofenzivní výkon celého týmu potvrdili také Josef Panák a Miroslav Zdražil, kteří si připsali své premiérové góly za Zlín. Bohatě se dařilo v minulých duelech chybějícím Kormanovi s Joppou. První jmenovaný se trefil šestkrát, Joppa skóroval čtyřikrát. Hattrick vstřelili Ferenčík s Turicem.
Málo vídaný sobotní devatenáctigólový příděl Českým Budějovicím nakopl zlínskou ofenzívu natolik, že si v neděli 9. října jasně připsala další tři body do tabulky také na ledě Pardubic. LAPP i bez zraněných reprezentantů Paláta s Háblem porazil Mustangy 8:3 a přeskočil je v tabulce, kde aktuálně Zlínu patří čtvrtá příčka. Zlíňané celkově za hrací víkend vstřelili 27 gólů, čímž si zapsali rekord v tuzemské lize, která se hraje od roku 2003.
Naprosto mimořádný počin pak zapsal Martin Joppa. Ten první dva zápasy sezony absentoval, teď ale ve dvou duelech posbíral celkově 20 bodů (8+12) a vyšvihl se do čela tabulky produktivity.
Základní část pokračuje v sobotu 22. října na ledě nováčka z Ostravy, den poté se Zlínští představí v Havířově.
Vlastimil Langer
Zdroj: SHK LAPP Zlín
Sledge hojesté nadělovali. Foto: Petr Koval