Dnes se slavnostně otevírá nové nádraží a budova dopravního terminálu

03.05.2024 09:41

VSETÍN – Slavnostní otevření dopravního terminálu, podchodu pod železniční stanicí a de facto celého nově zbudovaného vlakového nádraží se uskuteční dnes ve Vsetíně. „Začátek oslav, jichž se zúčastní ministr dopravy Martin Kupka, celé vedení Správy železnic a další vzácní hosté, je plánován na 12 hodin a začne na Náměstí Jarmily Šulákové. Poté se přítomní přesunou podchodem na první nástupiště a následně do nového dopravního terminálu,“ informovala Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.

„Srdečně zveme všechny Vsetíňany, abychom mohli společně prožít historický okamžik našeho města, symbolické otevření nádraží a faktické otevření budovy dopravního terminálu, tedy nové nádražní budovy. V ní současně odhalíme umělecký artefakt, vzdávající hold Josefu Sousedíkovi. Na oslavu máme přislíbeny dva historické vlaky-Slovenskou strelu a Masarykův prezidentský vagón,“ zve všechny starosta města Jiří Čunek.

Po slavnostním aktu, který zpestří vystoupeními folklorní soubory Vsacan a Jasénka, bude nová budova dopravního terminálu uvedena do ostrého provozu.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín