Den sportu ve Vsetíně opět nabídne bohatý program

04.09.2023 07:30

VSETÍN – Na úterý 5. září připravuje radnice třetí ročník Dne sportu ve Vsetíně. Jeho cílem je představit veřejnosti širokou škálu aktivit, kterou nabízejí místní sportovní kluby. Akce se uskuteční v okolí základní školy Trávníky, neboť lokalita Na Lapači, kde proběhly předchozí dva ročníky, je aktuálně zatížena rozsáhlou stavební činností související s přestavbou zanádražního prostoru.

„V uplynulých dvou letech jsme měli na Den sportu na Vsetíně velmi pozitivní ohlasy od dětí, rodičů, ale i zástupců sportovních klubů. Proto jsme se rozhodli jej uspořádat znovu, a motivovat tak děti a mládež ke sportu a zároveň dát možnost vsetínským sportovním organizacím prezentovat svou činnost,“ uvedl místostarosta pro sport Pavel Bartoň s tím, že se letos na Dni sportu ve Vsetíně představí opět téměř tři desítky organizací.

Program akce odstartuje v 8.30 hodin a skončí v 17 hodin. Jednotlivé sportovní organizace budou mít rozmístěna stanoviště v prostorách sportovního areálu základní školy Trávníky a také na prostranství před ní. „Aby nedošlo k poškození povrchů zejména atletických drah, bude do areálu vstup povinný ve sportovní obuvi a současně bude platit zákaz vstupu zvířatům,“ upozornil místostarosta Bartoň.

Veřejnosti se budou prezentovat například lední hokej, fotbal, házená, nohejbal, volejbal, basketbal, tenis, tradiční karate, judo, biatlon, sportovní gymnastika, golf, střelba, lezectví, parkour, skákání přes švihadla, šachy a další sporty. Sportovní kluby zajistí na stanovištích své trenéry. Zájemci si tak pod jejich odborným dohledem budou moci dané sporty vyzkoušet a případně se informovat o tom, jak se do jednotlivých klubů přihlásit.
„Další ukázky sportů a různé workshopy pak budou probíhat na tatamiumístěném ve vnitřním prostoru atletického oválu mezi běžeckými drahami a víceúčelovým hřištěm,“ doplnil místostarosta Bartoň s tím, že v případě nepříznivého počasí se akce neuskuteční.    
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín