Cizinec dvakrát v jednom dni porušil institut vykázání z domu

27.03.2024 14:05

ZLÍNSKO - Ve vazbě skončil koncem uplynulého týdne pětačtyřicetiletý cizinec pobývající dlouhodobě v obci na Zlínsku, protože nerespektoval vykázání z obydlí, které společně obývá se svými rodiči a následující den se hned dvakrát vrátil domů, kde ohrožoval své rodiče a vyhrožoval jim.
„Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Zároveň ho kriminalisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Ve středu 20. března policisté muže vykázali na 10 dní ze společně obývaného obydlí, protože po konzumaci alkoholu opakovaně fyzicky napadá své rodiče a vyhrožuje jim. Muž ovšem rozhodnutí o vykázání nerespektoval a hned následující den ráno a poté opět večer přišel do domu a rodiče opět napadal vulgárními výrazy. Policisté muže v obou případech zajistili a převezli do policejní cely.
„V pátek 22. března odpoledne ho obvinili ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, který soudkyně okresního soudu akceptovala. Policisté muže o víkendu převezli do vazební věznice,“ dodala mluvčí.  
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK