Chlapec poslal výhružný e-mail, ale následky svého chování nedomyslel

06.12.2022 08:53

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Policisté minulý týden prověřovali oznámení týkající se výhružného e-mailu, který obdrželi  pedagogové z jedné ze základních škol na Uherskohradišťsku.
„Zpráva obsahovala výhružku, že se 1. prosince ve Starém Městě něco závažného stane. V žádném případě jsme nechtěli nic podcenit, proto jsme ihned provedli preventivně bezpečnostní opatření a zaměřili se na budovy a místa s velkou koncentrací osob. Všechna vytipovaná místa policisté a policejní psovodi se speciálně vycvičenými psy prohlédli. Následně tato místa bedlivě monitorovali, aby se přesvědčili, že nikomu nehrozí žádné nebezpečí. Zároveň pátrali po autorovi zprávy,“ popsala opatření policejní mluvčí Milena Šabatová.
Díky velmi dobré a precizní práci policistů se zanedlouho podařilo tajemného pisatele odhalit. „Jednalo se o mladistvého chlapce, který na následky svého chování zřejmě nepomyslel. S ohledem na to, že se jedná o mladistvou osobu, nemůžeme k této události poskytovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ