Běžecký závod Kovářská pětka nabídne tratě dospělým, dětem i běžeckým začátečníkům

02.11.2023 15:14

ZLÍN - Svátek svatého Martina 11. listopadu mohou letos běžci oslavit pohybem. „V baťovském areálu se totiž uskuteční již 9. ročník Kovářské pětky. Kromě hlavního běhu na pět kilometrů je připravena řada kategorií pro děti i unikátní Indiánský běh pro ty, kteří běhají spíše pro radost. Dětské závody startují od 9:30 hodin, na trať pětikilometrového i Indiánského běhu se závodníci vydají v 10:30,“ uvedla Kateřina Martykánová, PR manažerka.

 „Letos nám termín vyšel přímo na svátek svatého Martina, připravili jsme proto stylové tematické občerstvení. Navíc všechny děti, které se zúčastní závodů, se mohou těšit na svatomartinskou perníkovou medaili,“ upozornil Zbyněk Rozsypal z Kovárny VIVA.

Co zůstává tradičně stejné, je hlavní běh na pět kilometrů sestávající ze tří okruhů a celkem šest dětských kategorií, kde se malí závodníci vydají podle věku na tratě 180 nebo 360 metrů. „Díky tomu, že je kategorií tolik, má spousta dětí šanci umístit se na stupních vítězů,“ připomněl Zbyněk Rozsypal. Nebude chybět ani Indiánský běh, který byl do závodů zařazen poprvé v minulém roce. Je dlouhý 1900 metrů a dává příležitost zúčastnit se všem bez rozdílu věku, kteří si chtějí trať jen vyzkoušet a běžet hlavně pro radost z pohybu.

„Zájemci o účast v Kovářské pětce se mohou registrovat online na www.behyzlin.czaž do 9. listopadu nebo osobně na místě. Startovné pro hlavní závod a Indiánský běh činí 150 Kč, na místě 250 Kč. Junioři zaplatí 50 Kč při registraci online a 100 Kč na místě. K dětským běhům se dá přihlásit pouze na místě a startovné je ve výši 20 Kč,“ dodala Kateřina Martykánová.

Více na www.behyzlin.cz.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Pořadatelé z Kovárny VIVA