Barumka zavítá opět i do okolí Vsetína

25.08.2022 08:03

VSETÍN - Celkem 13 rychlostních zkoušek v celkové délce 202 km čeká jezdce na letošní Barum Czech Rally Zlín, která v pátek 26. srpna odstartuje ve Zlíně a opět zavítá i do katastru Vsetína. Vedle jejího několikanásobného vítěze Jana Kopeckého bude letos mezi největší favority patřit také mladý a talentovaný Erik Cais, který se zde skvěle předvedl už vloni.
Celá rally bude tentokrát měřit 624 km a obsahovat 13 rychlostních zkoušek (RZ) v celkové délce 202 km na sedmi úsecích s asfaltovým povrchem.
První etapa startuje pod Velkým kinem ve Zlíně v sobotu 27. srpna v 8.03 hodin a obsahovat bude tři RZ v pořadí Březová (délka 12,73 km), Držková (24,32 km) a Semetín (11,51 km), které jezdci absolvují dvakrát a budou rozdělené půlhodinovým odpoledním servisem. Druhá etapa proběhne v neděli 28. srpna a startuje pod zlínským Velkým kinem v 7.34 hodin. Její součástí budou RZ Bunč (15,20 km), Maják (13,20 km) a Pindula (19,54 km), které se pojedou rovněž dvakrát. V cíli soutěže před zlínskou radnicí se první vůz objeví po 17. hodině.

Barum Czech Rally Zlín patří k nejvýznamnějším automobilovým soutěžím nejen v České republice, ale také v Evropě. Řadí se mezi nejvíce navštěvované sportovní akce u nás. Do Zlínského kraje tak každý rok koncem srpna míří tisíce diváků z celé republiky i zahraničí. Občané Vsetína by v souvislosti se sobotní RZ Semetín, která začíná v Hošťálkové a vede přes Semetín a Janišovský vrch do Potůčků, měli v těchto lokalitách počítat s dopravními omezeními. Samotná trasa této rychlostní zkoušky má být uzavřena od 9.32 do 21.06 hodin. Zákaz vjezdu motorových vozidel bude v sobotu platit pro diváky rally i v údolích Janišov, Potůčky a Semetín. Omezení se po dobu konání závodu dotknou také některých autobusových spojů. Více informací je možno najít níže v přílohách a také na webových stránkách soutěže www.czechrally.com.

Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Zlín