1. FC Slovácko v sobotu hostí AC Spartu Praha, policisté jsou v pohotovosti

21.04.2023 08:14

UHERSKÉ HRADIŠTĚ -  Desítky policistů jsou v pohotovosti. V sobotu 22. dubna od 16.00 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti odehrají fotbalisté 1. FC Slovácko utkání Fortuna ligy proti pražskému rivalovi, AC Sparta Praha.
„Utkání vyhodnotili členové bezpečnostního opatření jako rizikové vzhledem k chování fanoušků hostujícího týmu na přechozích zápasech. Připravují se na něj proto s předstihem. Kvůli zajištění vnitřní i vnější bezpečnosti, veřejného pořádku, ochrany zdraví a majetku a také pro zaopatření bezpečnosti silničního provozu v době před, v průběhu i po utkání bude v pohotovosti několik desítek policistů. Podle dosud zjištěných informací přijedou na Moravu fandit stovky Pražanů a dalších fanoušků hostujícího týmu z celé republiky,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Připraveno je proto několik pořádkových jednotek nejen ze Zlínského kraje, policisté z oddělení služební kynologie se psy vycvičenými na vyhledávání výbušnin, z oddělení služební hipologie, policisté z antikonfliktního týmu, kteří se budou celý den pohybovat mezi jednotlivými fanoušky. V pohotovosti jsou samozřejmě také policisté z obvodních oddělení, dopravní policisté, policisté z cizinecké policie, kteří budou mít k dispozici Schengenbus a chybět nebudou ani kriminalisté.
„Žádáme účastníky o respektování dopravního značení, pokynů policistů. Nutností je parkování pouze na místech k tomu určených. Upozorňujeme, že na stadion je zakázán vstup s jakoukoli pyrotechnikou. Dovnitř nebudou vpuštěny ani zjevně podnapilé osoby,“ zdůraznila policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Foto: Archiv SNZK